tiistai 4. helmikuuta 2014

Yskänlääke vs hunaja

Satuinpa sitten saamaan tässä jonkin näköisen flunssapöpön. Nuhaa tai muuta oiretta ei niinkään ole ollut, mutta kuiva ärsyttävä yskä on vaivannut, ja rintalasta ja kyljet ovat kipeänä yskimisestä. Kaivoinpa sitten muutama päivä sitten laatikosta reseptiyskänlääkkeen esille, jospa saisi nukuttua edes yön levollisesti. Toki olen sitä mieltä, että yskänlääkkeet (ainakin reseptivapaat) ovat turhia eikä niitä kannata syödä. Päätin nyt kuitenkin kokeilla, josko edes hieman apua heltiäisi tästä, kun sitä kerran vielä sattui löytymään. Ja olihan siitä, kyllä siitä helpotuksen sai yöksi.

Tänään pääsin kuitenkin sitten kauppaan, ja päätin, että kokeilenpa nyt sitä hunajaa, jonka pitäisi toimia yhtä hyvin ellei paremminkin yskään, ja ostin sitten purkillisen juoksevaa hunajaa. Ostin eukalyptuksella maustettua, koska en ole hunajan mausta koskaan pitänyt. Ja täytyypä sanoa, että kyllä tämäkin toimii! Ja tästä maustetusta jää vielä raikas maku suuhun. 

Voisin siis todeta, että jos yskä vaivaa, niin käypä ostamassa hunajapurkki ja ota sitä lusikallinen, niin saat ainakin väliaikaisen helpotuksen! Jos flunssa on sitä laatua, että on pakko mennä lääkäriin asti, niin sitten voi kysäistä, josko tohtori kirjoittaisi reseptin Codesan Compiin. Mutta koska kyseessä on kolmiolääke,jota usein käytetään vääriin tarkoituksiin, voi olla ettei reseptiä heru.

Ja tietysti hunajaa ei suositella alle 1-vuotiaille eikä heinäallergikoille, tosin itsellä myös heinäallergioita on, mutta oireita ei hunajasta ole tullut. 


Ei kommentteja: